LAHODNÁ ČOKO-MASCARPONE TORTA, ktorú si zamilujete

Krémovú tortu, vhodnú na rôzne oslavy. Mascarpone plnka je jemná a lahodná. Vnútri prekvapenie vo forme rozpustenej orieškové čokolády. Mňamka, ktorú si jednoducho zamilujete.

Tu je recept: 

 

cesto:

130 g másla
300 g práškového cukru
3 ks vajec
120 ml mlieka
2 lyžica bieleho jogurtu
50 g kakaa
1/2 bal.prášku do pečiva
140 g polohrubej múky
1 bal.pudinku s príchuťou lieskových orieškov

Mascarpone krém:
500 g mascarpone
200 ml smotany na šľahanie
1 bal.ztužovač Smetafix
50 g práškového cukru

Čoko-orieškový krém:
200 ml smotany na šľahanie
80 g čokolády s príchuťou lieskových orieškov
100 g horkej čokolády

Na ozdobenie:
200 ml smotany na šľahanie
nutella podľa potreby alebo oriešková čokoláda

Ešte budeme potrebovať:
cca 100 mlieka

cesto:
Múku, prášok do pečiva, kakaový prášok a puding spolu zmiešame. Rozdelíme na dve časti.
V inej miske vymiešame maslo s práškovým cukrom, pridáme vajcia a dobre premiešame.
Pridáme prvú polovicu sypkej zmesi a polovicu mlieka, premiešame a potom pridáme druhú polovicu múky a mlieka.

Nakoniec pridáme jogurt a všetko dobre premiešame.
Takto pripravené cesto vylejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 28 cm. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút.
Upečené cesto vyberieme z formy, necháme vychladnúť. Rozkrojíme ho na dve polovice. Jednu časť cesta uložíme späť od formy, druhú časť cesta odložíme bokom.

Mascarpone krém:
Smotanu na šľahanie zmiešame s cukrom a stužovačom, vyšľaháme na tuhú šľahačku. Postupne po malých častiach pridávame mascarpone a premiešame, nie príliš dlho.

Čoko-orieškový krém:
Smotanu na šľahanie vylejeme do vhodného kastrólika, pridáme obe nalámané čokolády a dáme nad paru. Metličkou miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a hmota začne trochu tuhnúť. Odstavíme z plameňa a za občasného miešania necháme mierne vychladnúť.
Prvá časť cesta, ktorú máme v tortovej forme, pokvapkáme polovicou mlieka, natrieme polovicou mascarpone krému. Na to dáme čokoládový krém a nakoniec dáme aj druhú polovicu mascarpone krému. Priložíme druhou časťou cesta, ktorú pokvapkáme zvyšným mliekom.

Dáme na niekoľko hodín do chladničky, najlepšie cez noc. Po vychladnutí odstránime obruč z formy a celú tortu potrieme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme dostatočným množstvom nutelly alebo roztavenou orieškovú čokoládou.

 

PRAJEME DOBRÚ CHUŤ 🙂

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like