Kysnuté knedlíky už nerobím: Každý sa ma pýta na tento recept! Potrebujete len 3 suroviny, chutia fantasticky a u nás doma sú najobľúbenejšie!

Recept na tento knedlík som našla na internete od autorky pani Johany. Predtým som už nejaké recepty na zemiakový knedlík skúsila, ale žiadny nedopadol takto – najlepší knedlík, aky som kedy urobila, dokonca ani ten kysnutý sa na toto nechystá. Vôbec nie je tuhý a osliznutý, chutí fantasticky a u nás doma je to najobľúbenejšie, určite skúste.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

1/2 kg hrubej múky,

1 -2 vajcia podľa veľkosti

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame a dáme klasicky variť do osolenej vody.
Po uvarení-môžu byť aj rozvarené – ich roztlačíme ako keby sme robili zemiakovú kašu.
Ja používam ručný šľahač.
Pridáme vajíčko a múku a spracujeme cesto-nie je tuhé, je nadýchané.

Rozložíme si potravinovú fóliu, dávam dva pásy cez seba-a na ne naložíme cesto-vytvarujeme šišku a balením do fólie ešte upravíme tvar.

Na jednom konci urobíme uzol-kto nezvládne-môže zaviazať povrázkom.

A k tomu koncu poriadne knedlík natlačíme, upravíme a zaviažeme aj druhý koniec.
Varíme vo vriacej vode cca 20 minút až nám vypláva hore-sem tam otočíme a je hotovo.

Knedľa je ako pierko-tým že drží tvar vo fólii nemusíte dávať toľko múky a mať miesto knedlí betón. Knedľa je výborná a vôbec nie je osliznutá.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: minibazar.sk

You Might Also Like