Kysnuté domáce rohlíky bez čakania na vykysnutie

Veľmi rýchle, jemné a hlavne bez čakania na vykysnutie! Na sladko, na slano, bez plnky – sú proste fantastické.

 

Budeme potrebovať:

Cesto:

400 g – hladká múka
1 bal. – prášok do pečiva
180 g – kyslá smotana
1/2 lyžice – maslo alebo olivový olej
1 lyžička – soľ
100 ml – teplé mlieko
1/2 bal. – sušené droždie
1 lyžička – kr. cukor

Náplň:

syr, šunka, nutella, marmeláda, ….
mlieko + vajíčko na potretie
sezamové semienka na posypanie

Postup:

1.

350 g múky preosejeme cez jemné sito spolu s práškom do pečiva, pridáme soľ, maslo alebo olej a kyslú smotanu. Mlieko ohrejeme, pridáme lyžičku cukru a droždia. Necháme vzísť kvások, ktorý pridáme k základnej hmote.

2.

Spracujeme hladké cesto a pokiaľ je nutné pridáme zvyšnú múku (50 g) – podľa potreby.

3.

Cesto rozdelíme na 12 guličiek. Každú guličku rozvaľkáme na tenký plátok, na kraj uložíme plnku podľa chuti – syr, šunku, marmeládu, lekvár, … a zrolujeme do tvaru rožka.

4.

Ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie, potrieme rozmiešaným vajíčkom, do ktorého sme pridali trochu mlieka a posypeme semienkami.

5.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov a po upečení ich necháme vychladnúť na mriežke.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like