Kuracie prsia som prerezala a naplnila ich fenomenálnou plnkou! Niečo tak šťavnaté ste ešte nejedli…

Každá gazdinka si v mrazničke určite necháva kuracie prsia v prípade, že by ju mali navštíviť nečakaní hostia. Pár uvarených zemiakov, kuracie mäso a všetci sú nasýtení. Prečo však pripravovať úplne obyčajný pokrm, ak za krátky čas dokážete aj niečo pompéznejšie?

Predstavujeme vám recept na smažené kurča s tvarohovou plnkou. Mäso bude až neuveriteľne šťavnaté a jemne pikantné. Pri nedostatku určitých ingrediencií na náplň, môžete pokojne zaexperimentovať a dať si do nej vaše obľúbené veci.

Ingrediencie

  • 1 kg kuracích pŕs
  • 250 g tvarohu
  • 100 g špenátu
  • 100 g cukety
  • 50 g holandského syra
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 ČL soli
  • 1/2 ČL papriky
  • 2 ČL talianskych byliniek

Postup

  1. Cuketu si nastrúhajte najemno.

  1. Cesnak si prelisujte a syr nastrúhajte na strúhadle.

  1. V hlbokej miske si zmiešajte tvaroh, čerstvý špenát, nastrúhanú cuketu (vytlačte z nej prebytočnú šťavu) a syr. Pridajte 1/2 ČL soli.

  1. Opláchnite si kuracie prsia a rozrežte ich na dve polovice. Každú polovicu osoľte, posypte paprikou a obaľte v zmesi sušených talianskych byliniek.

  1. Na každej polovici urobte jeden pozdĺžny rez – vytvorí sa vám kapsička.

  1. Vložte do nich náplň a spevnite pomocou špáradiel.

  1. Nechajte smažiť na panvici z oboch strán až dozlatista.

Tento pokrm je skutočným darom z nebies hlavne pre tých, čo nemajú radi dlhý čas strávený v kuchyni. Pripravte si ho ešte dnes!

zdroj: takprosto.cc

You Might Also Like