Kuracie prsia som prerezala a naplnila ich fenomenálnou plnkou! Niečo tak šťavnaté ste ešte nejedli…

Každá gazdinka si v mrazničke určite necháva kuracie prsia v prípade, že by ju mali navštíviť nečakaní hostia. Pár uvarených zemiakov, kuracie mäso a všetci sú nasýtení. Prečo však pripravovať úplne obyčajný pokrm, ak za krátky čas dokážete aj niečo pompéznejšie?

Predstavujeme vám recept na smažené kurča s tvarohovou plnkou. Mäso bude až neuveriteľne šťavnaté a jemne pikantné. Pri nedostatku určitých ingrediencií na náplň, môžete pokojne zaexperimentovať a dať si do nej vaše obľúbené veci.

Ingrediencie

  • 1 kg kuracích pŕs
  • 250 g tvarohu
  • 100 g špenátu
  • 100 g cukety
  • 50 g holandského syra
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 ČL soli
  • 1/2 ČL papriky
  • 2 ČL talianskych byliniek

Postup

  1. Cuketu si nastrúhajte najemno.

  1. Cesnak si prelisujte a syr nastrúhajte na strúhadle.

  1. V hlbokej miske si zmiešajte tvaroh, čerstvý špenát, nastrúhanú cuketu (vytlačte z nej prebytočnú šťavu) a syr. Pridajte 1/2 ČL soli.

  1. Opláchnite si kuracie prsia a rozrežte ich na dve polovice. Každú polovicu osoľte, posypte paprikou a obaľte v zmesi sušených talianskych byliniek.

  1. Na každej polovici urobte jeden pozdĺžny rez – vytvorí sa vám kapsička.

  1. Vložte do nich náplň a spevnite pomocou špáradiel.

  1. Nechajte smažiť na panvici z oboch strán až dozlatista.

Tento pokrm je skutočným darom z nebies hlavne pre tých, čo nemajú radi dlhý čas strávený v kuchyni. Pripravte si ho ešte dnes!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

zdroj: takprosto.cc

You Might Also Like