Kuracie prsia s ananásom. Netradičný recept, ktorý je tak chutný že ho zje skoro každý

PRÍSADY:

  • väčšie kuracie prsia
  • stredne veľká cibuľa
  • 20 dkg ananásového kompótu + na zdobenie
  • 1-1,5 dl kyslej smotany
  • 2 žĺtky
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • 2-3 pl strúhanky
  • 5 dkg masla
  • 3 pl oleja
  • soľ
  • korenie
  • korenie na kuracie mäso

 

Postup:

Ananás scedíme a nakrájame ich na drobné kusy. Petržlenovú vňať tiež nakrájame nadrobno. Prsia prerežeme v strede napol. Obe kusy osolíme, okoreníme.

Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, zložíme z ohňa a pridáme ananás, kyslú smotanu a žĺtka. Ochutíme soľou a korením, pridáme vňať a toľko strúhanky aby sme dostali hustú hmotu.

Kuracie prsia prudko opražíme na oleji a  poukladáme ich do ohňovzdornej misy. Zakryjeme ananásovou zmesou. Na začiatku ich necháme prikryté aby mäso zmäklo, na konci pečenia odstránime vrch a upečieme do zlata.

Podávame s ananásovým kompótom!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like