Kuracie prsia neboli nikdy tak lahodné. Skvelý recept na zemiakový pác, po ktorom budú EXTRA krehké a lahodné. Toto zvládne každý

Obed, ktorý pohladí chuťové poháriky. S cesnakovou omáčkou, hranolkami, zemiakmi alebo ryžou, vrátane zeleniny sa bude celá rodina oblizovať až za ušami.

potrebujeme:

2 väčšie kuracie prsia

zemiakové cestíčko:

2 vajcia
0,5 pohára mlieka
1 pohár múky
3 štipky soli
3 štipky korenia
polovica malého zemiaka

cesnaková omáčka:

2 – 3 strúčiky prelisovaného cesnaku alebo 3/4 lyžičky sušeného cesnaku
200 g 12% kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu
1 kopcovitá lyžica majonézy
soľ, korenie,
2 štipky cukru

na potretie mäska:

korenie podľa chuti
prelisovaný cesnak

postup:
Kuracie mäsko umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky, naklepeme, potrieme cesnakom (nepovinné), posypeme korením (podľa chuti), a vložíme na pár hodín do chladničky, najlepšie na celú noc.

Suroviny na omáčku zmiešame a zemiaky nastrúhame na jemné časti a celú zmes vložíme do chladničky.

Suroviny na zemiakové cestíčko rozmixujeme na najvyššom stupni. Následne v ňom kuracie kúsky obalíme.

A v rozohriatom oleji ich smažíme dozlatista. Necháme ich odkvapkať od oleja na papierovom obrúsku.

You Might Also Like