Kuracie prsia neboli nikdy tak lahodné. Skvelý recept na zemiakový pác, po ktorom budú EXTRA krehké a lahodné. Toto zvládne každý

Obed, ktorý pohladí chuťové poháriky. S cesnakovou omáčkou, hranolkami, zemiakmi alebo ryžou, vrátane zeleniny sa bude celá rodina oblizovať až za ušami.

 

potrebujeme:

2 väčšie kuracie prsia

zemiakové cestíčko:

2 vajcia
0,5 pohára mlieka
1 pohár múky
3 štipky soli
3 štipky korenia
polovica malého zemiaka

cesnaková omáčka:

2 – 3 strúčiky prelisovaného cesnaku alebo 3/4 lyžičky sušeného cesnaku
200 g 12% kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu
1 kopcovitá lyžica majonézy
soľ, korenie,
2 štipky cukru

na potretie mäska:

korenie podľa chuti
prelisovaný cesnak

postup:
Kuracie mäsko umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky, naklepeme, potrieme cesnakom (nepovinné), posypeme korením (podľa chuti), a vložíme na pár hodín do chladničky, najlepšie na celú noc.

Suroviny na omáčku zmiešame a zemiaky nastrúhame na jemné časti a celú zmes vložíme do chladničky.

Suroviny na zemiakové cestíčko rozmixujeme na najvyššom stupni. Následne v ňom kuracie kúsky obalíme.

A v rozohriatom oleji ich smažíme dozlatista. Necháme ich odkvapkať od oleja na papierovom obrúsku.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like