Kuracie prsia najprv nakrájala a zaliala ich smotanou s vajíčkami. Vznikol ten najlepší a najrýchlejší recept na jednoduchý obed či večeru!

Kuracie prsia sú tak univerzálne, že ich môžete pripraviť snáď na milión spôsobov. Je to jemné mäsko, ktoré je hotové rýchlo a podávať ho môžete s akoukoľvek prílohou. Stavím sa, že sa vo Vašej chladničke vždy nachádza pár vajíčok, kyslá smotana a paradajky. Potom už budete potrebovať len kuracie prsia a skvelé jedlo máte na svete. Chýba už len jedna maličkosť a to správna kombinácia všetkých surovín.

Čo budete potrebovať?

  • 400 gramov kuracích pŕs
  • 1 kyslú smotanu
  • 3 vajíčka
  • 1 paradajka
  • soľ podľa chuti
  • korenie podľa chuti
  • 50 gramov tvrdého syra

Ako na to?

Kuracie prsia si najskôr nakrájame na menšie kúsky. Kyslú smotanu si zmiešame s vajíčkami. Do vymastenej formy na pečenie dáme mäso, ktoré osolíme a okoreníme a zalejeme smotanovo-vaječnou zmesou. Posypeme nastrúhaným syrom a na vrch dáme nakrájanú paradajku, prípadne môžeme zvoliť aj paradajky sušené. Celé to pečieme v rúre na 200 stupňov asi 30-40 minút. Verím, že o dnešný obed alebo večeru máte postarané.

Dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

 

zdroj: prosvet.cz

You Might Also Like