Kuracie prsia boli takmer vždy suché. Odkedy som ich začala pripravovať podľa tohto receptu, sú vždy šťavnaté a chutné!

Kuracie prsia sú veľmi jednoduché na prípravu, no má to jeden poriadny háčik. Väčšinou sa totiž počas pečenia veľmi vysušia a z rúry tak vytiahneme len suchú hmotu, ktorú nedokáže užuť ani človek s bezchybným chrupom. Chyba však nieje v mäso, ale v spôsobe akým ho pripravujeme. Ukážeme vám geniálny tip na prípravu perfektných kuracích pŕs. Je to jednoduchšie, ako si myslíte!

 

Budete potrebovať:

kuracie prsia

1 lyžica olivového oleja

jedna menšia cibuľa

3 strúčiky cesnaku

chilli paprička

1 hrnček vývaru

šťava a kôra z jednej limetky

1/4 hrnčeka koriandrových lístkov

1 lyžička mletej červenej papriky

soľ, korenie

1/3 hrnčeka smotany na šľahanie

Postup:

Na panvici si na olivovom oleji z každej strany opečte kuracie prsia, ktoré ste predtým okorenili a osolili. Restujte ich približne 5 minút z každej strany a následne ich vyberte z panvice.

Do panvice následne dajte cesnak spolu s chilli a restujte asi 2-3 minúty. Potom pridajte kurací vývar, šťavu a kôru z limetky, koriander, papriku a korenie. Celé to spolu premiešajte a do zmesi vložte naspäť kuracie prsia. Celé to varte približne 7-8 minút. Občas kuracie prsia otočte.

Nakoniec primiešajte smotanu, osoľte a okoreňte podľa chuti. Nechajte ešte chvíľu povariť a následne môžete mäso servírovať. Ako som už spomínala na začiatku, podávajte s opekanými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: aspicyperspective.com

You Might Also Like