Kuracie lasagne so šunkou, zapečeným syrom a cesnakovou omáčkou

Lasagne tentoraz s obmenou v podobe kuracieho mäsa a s krémovou omáčkou plnou syra as vôňou cesnaku. Syrovú chuť skvele doplňuje orestovaná šunka a slanina.🙂

  • Doba prípravy: 2 h
  • Porcie: 4 – 6

 

Ingrediencie

Lasagne

  • 9 plátov Lasagne, uvarených podľa inštrukcií
  • 4½ hrnčeka kuracieho mäsa, uvareného a natrhaného na kúsky
  • 1½ hrnčeka orestované šunky
  • 1½ – 2 hrnčeky orestovanej slaniny
  • 3 hrnčeky syra, strúhaného
Krémová omáčka
  • 110 g masla
  • ½ hrnčeka múky
  • 4 hrnčeky mlieka
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1 lyžička cesnakové soli
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky bieleho korenia
  • 480 g krémového syra, izbovej teploty

Postup

  1. Vo veľkej panvici rozpustite maslo a potom pridajte múku. Varte približne minútu a prilejte mlieko.
  2. Prisypte cesnak, cesnakovú soľ, soľ a korenie. Priveďte zmes do varu a nechajte chvíľku prebublávať. Potom pridajte strúhaný syr a rozmiešajte dohladka. Panvicu zložte z platne.
  3. Predhrejte rúru na 180 ° C. Formu o veľkosti 22 × 33 cm vymažte olejom.
  4. Na dno formy vložte tri pláty Lasan. Tretinu kuracieho mäsa rozložte na pláty, prikryte tretinou množstvo šunky a omáčky. Posypte tretinou množstvo syra a slaniny.
  5. Zopakujte ešte dvakrát a potom vložte do rúry a pečte 45 až 60 minút alebo dozlatista.
  6. Nechajte chvíľku chladnúť a potom podávajte.

You Might Also Like