Do kuracích pŕs som vložila plátky syra, šunky, slaniny, vajíčko a zabalila. Minimálne množstvo ingrediencií a tak chutné

Kuracie mäso je najdostupnejší produkt, z ktorého si môžete pripraviť nespočetné množstvo chutných jedál. Stačí byť vždy originálny a máte vhodný pokrm pre každú príležitosť!

 

Tento recept je jednoduchý a vaša účasť na jeho príprave bude minimálna, čo ocení každý človek.

Kuracia roláda s vajíčkom

 

(Ingrediencie na 1 roládu)

1 kuracie prsia (2 polovice)
4 plátky slaniny
2 plátky varenej šunky
2 plátky syra
2 uvarené vajíčka
1 cibuľa
200ml bieleho suchého vína
soľ
Korenie (podľa vašej chuti)

postup:

Kuracie prsia si rozprestrite na rovnú plochu, prikryte fóliou a zľahka pobúchajte paličkou na mäso. Osoľte a okoreňte.

Na vrch položte plátky slaniny (dodajú masu šťavnatosť), syra a šunky.

Do stredu položte natvrdo uvarené vajíčka a všetko zrolujte do rolády. Pridržiavajte si okraje, pretože vajíčka môžu ľahko vykĺznuť a roládu si omotajte povrázkom.

Cibuľu si narežte na polkruhy a položte ju do zapekacej misy vymastenej rastlinným olejom alebo maslom. Na cibuľový základ položte mäsovou roládu a všetko podlejte vínom. Vložte do rúry predhriatej na 190 stupňov a pečte 40 minút. Pravidelne zalievajte vytvorenou šťavou, ktorú mäsko vypustilo.

Roládu nakrájame na menšie kúsky a zalejte omáčkou. Môžete zvoliť napríklad kyslú smotanu s cesnakom, syr s varenými vajíčkami a horčicou alebo sladko-kyslú paradajkovú. Mimochodom, niekoľko rôznych omáčok podávaných súčasne v malých miskách uspokojí chuťové bunky všetkých prítomných pri stole!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like