Kuracia roláda vo fľaši: Nepremeškajte tento recept, pretože v obchodoch ju určite nenájdete!

Podelíme sa s vami o recept na chutný studený predkrm z kuracieho mäsa, ktorý je známi aj pod názvom tlačenka.
Perfektne zapadne do vašich chuťových buniek spolu s krajcom chleba a vytvorí spolu výbornú raňajkovú kombináciu. Naviac príprava bude jednoduchá a finančne nenáročná.

Táto tlačenka je stokrát lepšia ako tie bežné, ktoré sa predávajú v obchodoch. Okrem toho, budete vedieť, z akých ingrediencií sa bude skladať a preto sa nemusíte obávať žiadneho prekvapenia v zložení.

ingrediencie

1,3 – 1,5 kg kuracieho mäsa (prsia alebo stehno)
100g vlašských orechov
30g želatíny
2 strúčiky cesnaku
Soľ a korenie podľa chuti

Príprava

Kuracie mäso vložte do hrubostenného hrnca alebo panvice. Nepridávajte žiadny olej len trochu vody, prikryte vekom a na miernom ohni varte mäso vo vlastnej šťave. Ľahko osoľte a okoreňte. Nechajte dusiť 35-45 minút.

Rozpustite si želatínu v teplej vode podľa návodu na obale.

Po dusení výsledný vývar zlejte do nádoby alebo misky. Počkajte kým mäso vychladne a následne ho oddeľte od kostí.

Rozpustenú želatínu zmiešajte s vývarom. Orechy zľahka osmažte na suchej panvici podľa vašich predstáv a obľúbenej chuti.

Pridajte k mäsu orechy a roztlačený cesnak. Osoľte, okoreňte a zalejte želatínovým vývarom. Nechajte vychladnúť.

Vezmite si čistú plastovú fľašu, odrežte hrdlo a naplňte ju vychladenou zmesou. Fľašu vložte do chladničky na niekoľko hodín (až do úplného stuhnutia). Keď je tlačenka dostatočne stuhnutá, jemne ju odstráňte rozrezaním fľaše.

Receptúra ​​sa môže líšiť, napríklad pridaním opraženej cibuľky, mrkvy, hrášku alebo kukurice. Tiež môžete kuracie mäso nahradiť hovädzím alebo bravčovým (v tomto prípade potrvá dusenie o niečo dlhšie).

Podeľte sa o tento lahodný a výdatný recept s vašimi blízkymi tlačidlom ZDIEĽAŤ. Dobrú chuť!

You Might Also Like