Kúpila som na trhu cukety, paradajky a syr a vytvorila som tu najlahodnejšiu cuketovú tortu!

Milujem zeleninu a zo všetkého najviac sa teším na sezónu cukiet! Dajú sa z nich vytvoriť skvelé chutné jedlá a okrem toho, sú prospešné aj pre naše zdravie.

Mali by sa častejšie pridávať aj do detského jedálnička, pacientom, ktorí sú v procese rekonvalescencie a tiež ľuďom trpiacich zažívacími ťažkosťami. Okrem toho, je ideálna aj ako ingrediencia pri rôznych diétach na chudnutie.

Ingrediencie na cuketové placky

  • 1 kg mladých cukiet
  • 125 g smotany
  • 3 vajíčka
  • 240 g polohrubej múky
  • 1/2 ČL sódy
  • 50 g kôpru
  • Štipka soli
  • Čierne mleté korenie
  • 50 g zelenej cibuľky
  • 4 paradajky – cherry
  • Olej (na vyprážanie)

Ingrediencie na smotanovú omáčku

  • 125 g kyslej smotany
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 200 g kôpru
  • Štipka soli

Ingrediencie na plnku

  • 800 g paradajok
  • 300 g tvrdého syra

Postup

  1. Cukety opláchnite a odstráňte z nich šupku. Na prípravu placiek si cukety nastrúhajte a osoľte. Výslednú zmes postláčajte rukami, aby ste odstránili čo najviac šťavy.

  1. Kôpor si nakrájajte najemno.

  1. Kôpor, cuketu a kyslú smotanu vložte do väčšej misky. Pridajte vajcia, sódu a všetko dobre premiešajte.

  1. Do výslednej cuketovej zmesi pridajte preosiatu múku. Opäť všetko dôkladne premiešajte, aby ste získali cesto vhodné na placky. Ak je riedke, dosypte tam trochu múky. Nezabudnite ani na korenie a opätovné premiešanie.

  1. Na vyprážanie placiek si radšej zvoľte menšiu panvicu, placky sa vám budú ľahšie obracať. Cesto naneste na vopred vyhriatu panvicu pomocou polievkovej lyžice.

  1. Na prípravu plnky si najemno nakrájajte kôpor a cesnak prelisujte. V miske si zmiešajte smotanu, kôpor, cesnak a soľ. Všetko dobre premiešajte.

  1. Nastrúhajte si syr, paradajky umyte, osušte a narežte na tenké krúžky.

  1. Vytvorte si koláč! Najskôr si na dno dajte placku a potrite ju smotanovou omáčkou. Na vrch poukladajte paradajky.

  1. Posypte strúhaným syrom a prikryte to druhou plackou. Posledný kus placky potrite už len smotanovou omáčkou.

  1. Hotový koláč prikryte potravinovou fóliou a vložte ho do chladničky na niekoľko hodín, aby sa v ňom vynikli všetky chute.

  1. Nakoniec ho môžete dozdobiť zelenou cibuľkou a cherry paradajkami.

Dúfame, že sme váš inšpirovali a prajeme vám dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj:takprosto.cc

 

You Might Also Like