Kúpila si tvaroh a bylinky…toto jedlo som jedla tri dni, pretože bolo tak chutné!

Slaný koláč so syrom a tvarohom je v ázijských krajinách receptom číslo jeden. Väčšinou ho pripravujú šikovné gazdinky miesením cesta, ktoré po čase vložia do pece a pečú. Našťastie, existuje spôsob, ako si túto pochúťku môžete pripraviť aj vy v klasickej rúre u vás doma. Neváhajte a pustite sa do prípravy!

Ingrediencie na cesto

  • 320 g hladkej múky
  • 250 ml kefíru
  • 50 g masla
  • 7 g sušeného droždia
  • 1/2 ČL soli

Ingrediencie na plnku

  • 200 g tvarohu alebo tvrdého syra
  • 300 g byliniek (petržlen, kôpor, cviklové listy, šťavel)
  • 100 g smotany
  • 50 g masla

Postup

  1. V 125 ml kefíru si rozmiešajte sušené droždie. Múku a soľ preosejte do väčšej misy, pridajte zvyšný kefír, droždie (rozmiešané s kefírom) a roztopené maslo. Vymieste cesto, prikryte ho uterákom utierkou a nechajte 1,5-2 hodiny na teplom mieste. Cesto zdvojnásobí svoju veľkosť.

  1. Na náplň si dôkladne umyte bylinky, osušte a nakrájajte najemno. Tvaroh (alebo nastrúhaný syr) si zmiešajte s bylinkami a smotanou. Osoľte a okoreňte tesne pred tým, ako plnku nanesiete na cesto.

  1. Keď cesto dôjde, posypte si pracovnú dosku múkou a vytvarujte si z neho pomocou dlane placku s 1-1,5 cm hrúbkou. Do stredu naneste plnku.

  1. Konce cesta si prepojte a pomocou dlaní ho popritláčajte, aby vám opäť vznikol tvar placky.

  1. Do stredu cesta urobte dieru, vďaka ktorej bude para vychádzať na povrch.

  1. Pečte v rúre predhriatej na 200°С 15-20 minút. Po upečení potrite koláč roztopeným maslom. Hotovo!

Môžete ho konzumovať ako teplý, tak aj studený pretože je výborný v akomkoľvek stave.

zdroj:takprosto.cc

You Might Also Like