Kugel – zapečené cestoviny so škoricou, chutné, jednoduché a obľúbené jedlo, ktoré zvládne naozaj ktokoľvek!

Suroviny:

  • pohár hrozienok (môže byť menej, môžu sa vynechať alebo miesto toho dodať iné sušené ovocie alebo orechy)
  • 340 g suchých cestovín
  • 6 vajec
  • 450 g kyslej smotany
  • 225 g krémového syra
  • 225 g tučného alebo polotučného dobrého tvarohu
  • 130 g cukru – dal som menej, pretože asi 100 cukru a dosť je dosť
  • 55 g roztaveného masla
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • škorica na posypanie

Postup:

Cestoviny uvaríme podľa receptúry na obale – cestoviny musia byť trochu „tvrdé“, neupravené.

Vajcia, smotanu, tvaroh a syr, soľ a cukor zmiešame do hladkej hmoty. Pridáme maslo a ľahko zmiešame. Dávam prednosť tvarohu, ale môže sa dobre rozmiešať až do hladkej hmoty. Ja som posypal hrozienkami a premiešal ich.

Varené a chladené cestoviny vložíme do sklenenej, tepelne odolnej formy (23×33 cm) – veľa porcií vynde zo zložiek – podľa mňa pre 6 osôb. Vylejeme zmes na cestoviny a premiešame, aby sa pokryli cestoviny dobre. Celé posypeme so škoricou a vložený do rúry predhriatej na 175 stupňov C. Pečieme 60 – 90 minút.

Hotovo!

Kugel sa môže jesť teplý a studený.

zdroj:niebowgebie.blox.pl

You Might Also Like