Krupicový krém do pečených aj nepečených dezertov

Ak obľubujete krémové dezerty s jednoduchou a rýchlou prípravou, vyskúšajte lahodný krém z krupice, mlieka a masla. Jeho príprava je skutočne jednoduchá a vaše obľúbené dezerty dotiahne do dokonalosti. Prípadne si ho môžete dať len tak, ako chutný krém s ovocím a piškótami.

Potrebujeme:

2 šálky mlieka

4 lyžice krupice

2 a ½ lyžice kryštálového cukru

100 g masla

1 bal vanilkového cukru

1 žĺtok

Postup:

V troche mlieka si rozmiešame krupicu s 1 lyžičkou cukru. Zvyšné mlieko spolu s vanlkovým cukrom preložíme na plameň. Keď zovrie, vmiešame doň krupicu a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu.

Žĺtok preložíme do misky spolu so zvyšným cukrom a nad parou miešame, kým zmes nezhustne. Necháme mierne  vychladnúť a všľaháme maslo. Do tejto zmesi vmiešavame po lyžičkách vychladnutú krupicu tak, aby sme získali nadýchanú konzistenciu krému.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: vk

You Might Also Like