Krupicový koláč s vanilkovým krémom .Jednoduchá príprava a krémová chuť, ktorá očarí každého.

Budeme potrebovať:

Prvá vrstva:

1 l – voda
2 bal. – káva Nescafé 2v1
200 g – kr. cukor
200 g – detská krupica

Krém:

1 l – mlieko
4 bal. – vanilkový puding
12 lyžičiek – kr. cukor
170 g – maslo
150 ml – smotana na šľahanie

Glazúra:

150 g – čokoláda na varenie
4 lyžice – mlieko
2 lyžice – olej
50 g – maslo
kakao (alebo granko) na posypanie

Postup:

1.

Cukor pridáme do vody. Necháme zovrieť. Keď nám voda vrie, teplotu znížime a pridávame za stáleho miešania krupicu a Nescafé. Uvaríme hustú kašu, ktorú ešte horúcu nalejeme do formy na pečenie. Necháme stuhnúť.

2.

Pripravíme si krém. V mlieku si rozrobíme pudingové prášky, pridáme cukor a uvaríme hustú hmotu. Necháme vychladnúť.

3.

Maslo si vymiešame do peny a postupne pridáme vychladnutý puding. Šľahačku si vyšľaháme zvlášť a následne ju primiešame k pudinkovému krému. Navrstvíme na vychladnutú krupicovú vrstvu.

4.

Vrch ozdobíme rozpustenou čokoládou (čokoládu rozpustíme nad parou, pridáme mlieko, olej a maslo). Posypeme kakaom alebo grankom a dáme do chladničky stuhnúť najlepšie na celú noc. Nakrájame úhľadné rezy a podávame.

Dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like