Krupicové palacinky s hovädzím mäsom: Keď ich pripravíte raz, budete ich už musieť robiť pravidelne!

Milujete palacinky, ale radi by ste si na nich pochutnali aj v inej forme? Potom je tento recept tým, na čo ste už dlho čakali. Krupicové palacinky sú iné a predsa rovnaké. Ak si ich však urobíte na slano, potom je isté, že sa budete oblizovať až za ušami!

Čo budete potrebovať?

  • 230 g krupice
  • 550 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 1 CL soľ
  • 100 g slaniny
  • 300 g hovädzieho mäsa, môže byť aj mleté
  • 1 cibulu
  • 2 lyžice masla
  • korenie a soľ podľa chuti

Postup

Ako prvé si pripravte masovú plnku. Pokiaľ máte mäso v celku, prebehnite ho cez mlynček, ak máte mleté, zmiešajte ho s nadrobno nasekanou cibuľou a nakrájanou slaninou. Osmažte mäso na panvici s olejom a nechajte, aby prebehlo teplom aspoň 20 minút. Posoľte a okoreňte a nechajte pod pokrievkou.

Medzitým si pripravte palacinkové cesto. Vajíčka vyšľaháme so soľou a cukrom, pridajte krupicu a nechajte 15 minút, aby napučala. Potom pridajte mlieko a vymiešajte palacinkové cesto. Keď je cesto hotové a konzistencie vyhovujúce palacinkovému cestu, začnite smažiť palacinky.

Tie potom naplňte mäsovou plnkou a zrolujte ich. Po jednej ich na seba naskladajte do zapekacej misky, potrite ich rozpusteným maslom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 15-20 minút. Ak nemáte radi masovú plnku, odporúčame tiež špenátovou, šampiňónovou, či akúkoľvek sladkú.

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like