Krémový makovník z hrnčeka s marmeládou! Hotový je za pár minút a chutí báječne!

Úžasne kyprý a vláčny makový koláč vôbec nemusí byť obyčajný. Väčšinou o makových buchtách počúvame , že sú suché a nič moc. Svedčí o tom aj to, že z plechu nezmiznú počas mrknutia oka tak, ako niektoré iné pochúťky.

 

Avšak po prečítaní a vyskúšaní dnešného receptu, budete musieť túto makovú buchtu s marmeládou piecť potajomky. Inak sa po nej totiž okamžite zapráši. Kombinácia vanilky a višňovej marmelády je úžasná.

Ingrediencie

– 250 g maku
– 1 hrnček polohrubej múky
– 1 hrnček práškového cukru
– 1 prášok do pečiva
– 1 hrnček mlieka
– 2 lyžice slnečnicového oleja
– 1 vajce
– 450 g višňovej marmelády

Krém
– 1 vrecúško vanilkového pudingu
– 3 lyžice cukru
– 4 dl čerešňového džúsu, alebo šťavy z kompótu

Postup

1)

Zo surovín na cesto, okrem marmelády, vymiešame ručným šľahačom hladké cesto. Najskôr zmiešame sypké suroviny a potom pridáme olej s mliekom.

2)

Plech si vyložíme papierom na pečenie, alebo vymažeme maslom a vysypeme polohrubú múkou. Cesto na pripravený plech vylejeme. V predhriatej rúre pečieme 25-30 minút.

3)

Pripravíme si medzitým krém. Vanilkový puding sa zmieša s tromi lyžicami cukru. Na miernom plameni začnite zahrievať čerešňovú šťavu. Do zahriate šťavy vsypte pudingový prášok s cukrom. Varte 5 minút.

4)

Nechajte vychladnúť a občas premiešajte.

5)

Marmeládu si prehrejte a dostaňte ju do tekutého stavu. Potom zmiešajte s pudingovú zmesou. Všetko dôkladne premiešajte.

6)

Keď je makový koláč upečený, nechajte ho vychladnúť a rozrežte ho pozdĺžne. Na rez naneste Marmeladu, vanilkovou zmes. Priklopte vrchný plát makového koláča.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like