Krémový jablkový koláč: Pripravené máte za 30 minút!

Jablká sú veľmi obľúbeným a rozšíreným ovocím. Ak máte záhradku, iste už ste svoju úrodu zožali a premýšľate, ako ju čo najlepšie spracovať. Môžete využiť jablká a pripraviť si tento skvelý koláč.

Iste si ho vychutnáte s rodinou, alebo priateľmi pri káve, či čaju. Na príprave nie je nič zložité, takže môžete do kuchyne prizvať na pomoc aj deti. Odmenou im bude kúsok výborného koláča.

zloženie

  • 200 g masti
  • 500 g múky
  • štipka soli
  • 200 g cukru
  • 1 vajce
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 1 vrecúško prášku na pečenie

pre plnenie

  • 4 lyžice hrozienok
  • 6 veľkých jabĺk
  • 1,2 l mlieka
  • 3 sáčky vanilkového pudingového prášku
  • 9 lyžíc cukru

Príprava

Zmiešajte múku a masť, potom pridajte ďalšie prísady a cesto riadne prepracujte. Ak je tuhé, alebo nedrží, pridajte o trochu viac kyslej smotany. Akonáhle je hotové, zabaľte cesto do fólie a odložte ho na hodinu do chladničky.

Cesto rozdeľte na dve časti a jednu z nich vyvaľkajte na plech. Posypte ho hrozienkami a pridajte olúpané a nakrájané jablká. Puding uvarte v mlieku s cukrom obvyklým spôsobom a za tepla ho nalejte na jablká. Druhú časť cesta vyvaľkajte a potom nakrájajte na podlhovasté prúžky. Tie naskladajte na puding do tvaru mriežky. Pečte v rúre o 180 stupňoch asi 35 minút. Nechajte mierne vychladnúť, posypte práškovým cukrom a nakrájajte.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: ketkes.com

You Might Also Like