Krémové makové rezy, ktoré sú lepšie ako z cukrárne

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

12 bielkov,
200 g kr. cukru,
200 g mletého maku,
3 PL polohrubej múky,
1 ČL prášku do pečiva.

Na prípravu krému budeme potrebovať:

12 žĺtkov,
200 g kr. cukru,
5 PL gustinu – kukuričný škrob,
500 ml mlieka,
1 maslo alebo palmarin.

Na prípravu polevy budeme potrebovať:

200 g čokolády.

POSTUP:

Vajíčka spolu s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme mletý mak, múku a prášok do pečiva.

Jemne premiešame a pripravené cesto si rozdelíme na tri časti.

Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu na pečenie pri teplote 180 stupňov cca 25-30 minút.

Pripravíme si krém. Žĺtka si zmiešame s cukrom a vylejeme ich do mlieka. Metličkou miešame a postupne pridávame škrob Gustin. Dáme na oheň a varíme do zhustnutia. Osobitne si vyšľaháme pomocou mixéra maslo, aby bolo krémové a postupne doň pridávame vychladnutý uvarený krém.

Na upečený plát si navrstvíme 1/3 krému, prikryjeme druhým plátom, znova navrstvíme krém a položíme tretí plát. Vrchný plát si natrieme tenkou vrstvou krému. Čokoládu nastrúhame na hrubom strúhadle. Posepeme ňou navrstvený koláčik.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like