Krémová šachovnica. Zmizla zo stola za pár sekúnd

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

2 vajíčka,
100 g masla,
100 g pr. cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
80 g hladkej múky,
15 g kakaa,
1 ČL prášku do pečiva,
50 g nastrúhanej tmavej čokolády.

Na prípravu bieleho krému budeme potrebovať:

300 g bielej čokolády,
500 ml smotany na šľahanie,
500 g tvarohu,
2 balíčky stužovača do šľahačky.

Na prípravu tmavého krému budeme potrebovať:

200 g horkej čokolády (najlepšie viac ako 50%),
300 ml smotany na šľahanie,
120 g mäkkého tvarohu,
1 balíček stužovača do šľahačky.

POSTUP:

  Krok 1   
Najskôr si pripravíme formu na pečenie, ktorú si vystelieme papierom na pečenie. Najlepšie je využiť okrúhlu formu s priemerom 26 cm.

  Krok 2   
Trúbu si rozohrejeme na 180 stupňov.

  Krok 3   
Maslo s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame jedno žĺtko po druhom a dôkladne zakaždým vymiešame mixérom. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a čokoládou.

  Krok 4   
Osobitne si vyšľaháme bielka na tuhý sneh a postupne ich vmiešame vareškou do tuhej hmoty.

  Krok 5   
Zmes nalejeme do formy a pekne uhladíme. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.

  Krok 6   
Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho priečne prerežeme na polovicu.

  Krok 7   
Pripravíme si biely krém. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a odstavíme. Do mierne vychladnutej čokolády pridáme smotanu na šľahanie a mixérom vymiešame. Do tvarohu pridáme stužovač. Obidve hmoty zmiešame a umiestnime do chladničky.

  Krok 8   
Pripravíme si tmavý krém. Postupujeme tak isto ako pri bielom kréme.

  Krok 9   
Vychladené krémy vyberieme z chladničky a môžeme vrstviť. Pripravíme si 2 cukrárske vrecká a naplníme ich plnkami. Trocha bielej plnky si odložíme, aby sme mali čím ozdobiť vrch.

  Krok 10   
Striedavo vrstvíme plnky v tvare kruhu. Najskôr začíname od kraja tmavou plnkou a druhé „poschodie“ začíname na okraji bielou plnkou. Takto v konečnom dôsledku dostaneme dizajn šachovnice.

  Krok 11   
Takto navrstvené plnky prikryjeme druhým plátom cesta a mierne zatlačíme.

  Krok 12   
Vrch ozdobíme odloženou bielou plnkou.

  Krok 13   
Necháme v chladničke postáť minimálne hodinu, nakrájame na rezy a podávame.

 

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like