Krémová polievka z koreňovej zeleniny, ktorá zahreje a zasýti

Ingrediencie na 3 porcie

potrebujeme

  • 1 menšia cibuľka
  • 1/3 feniklu
  • 1 veľká mrkva
  • 1 stredná petržlen
  • 1/3 zeleru
  • 3 lyžice vločiek (pohánkové, ovsené alebo mix rôznych)
  • topené maslo či olej
  • 700 ml zeleninový vývar , popr.voda
  • soľ alebo korenie podľa veku dieťaťa (používam rôzne podľa chuti od Sonnentor či Grešík)

Postup

Celkový čas prípravy: 30 min

1

Na masle si necháme zľahka osmažiť nadrobno nakrájanú cibuľku spolu s feniklom.

2

Potom prihodíme na kolieska nakrájanú petržlenovú vňať a mrkvu, na kocky nakrájaný zeler a vločky.

3

Všetko necháme chvíľou zarestovat a zalejeme zeleninovým vývarom a necháme dusiť.

4

Po zmäknutí zeleniny polievku odstavíme a rozmixujeme, ak je moc hustá, prilejte vývar alebo vodu.

5

Na ozdobenie môžete nakrájať potrebné pažítku a pridať trochu kvalitného oleja.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like