Krémeš z lístkového cesta pripravený len zo základných ingrediencií a na stole ho máte behom chvílky!

Dnes si predstavíme recept na božský krémeš, ktorý si zamilujete.Chuť vanilkového krému, s ktorým si recept dokonalo vyhráva, Vás odzbrojí. Lístkové cesto v spojení s týmto krémom je famózne. Ide o múčnik nadýchaný, jemný, nepresladený a chutný.

Nenájde sa snáď nikto, komu by táto variácia chutí neimponovala.

INGREDIENCIE

1 balenie lístkového cesta
250 ml smotany na šľahanie

KRÉM

500 ml mlieka
4 žĺtky
4 lyžice hladkej múky
10 lyžíc cukru
vanilkový cukor
1 vajce

POSTUP

Žĺtky si vyšľaháme s cukrom do hladkej peny, pridáme hladkú múku a zalejeme mliekom. Na miernom plameni zohrievame a za neustáleho miešania uvaríme hustý krém. Odstavíme a necháme ho vychladiť. Až do studeného krému, primiešame vyšľahanú smotanu.
Lístkové cesto rozdelíme na dva kusy, vyvaľkáme a dáme na plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie a potrieme tým jedným vajíčkom.  Pláty cesta pečieme pri 180 ° C približne 10 – 15 minút.

Pláty necháme vychladiť. Vychladnutý plát, ktorý tvorí dno, potrieme krémom a priklopíme druhým plátom. Zasypeme práškovým cukrom.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like