Krásne krehký a jemný koláč, ktorý do druhého dňa ešte viac zvláčni a je kompletne bez vajec

Ingrediencie na 8 porcií

cesto

  • 150 g polohrubá mouka
  • 50 g pšeničná celozrnná múka (jemne mletá)
  • 1 lyžička kakaa (vrchovatá)
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 2 lyžice mlieka
  • 1 lyžica rumu
  • 1 lyžica cukor krupica alebo vanilkového cukru
  • 125 g masla

Náplň

  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 lyžice rumu
  • 70 g cukor krupica
  • 1/2 lyžice solamylu (alebo vanilkové pudingu)
  • 3 – 4 menšie ošúpané jablká

Postup

Celkový čas prípravy: 45 min

1

Do misy vsypeme obe múky, pridáme prášok do pečiva, kakao, cukor a premiešame. Pridáme mlieko a rum a zmes spojíme. Potom pridáme nastrúhané maslo. Všetko ručne prepracujeme, až nám vznikne hladké cesto ktoré nelepí. Jednu tretinu cesta oddelíme a dáme do mrazničky stuhnúť.

2

Teraz si pripravíme plnku. Všetky suroviny (až na jablká) si starostlivo vymiešame. Nakoniec pridáme na jemné plátky nakrájané jablká a jemne premiešame.

3

Dve tretiny cesta si vyvaľkáme, vložíme do formy, upravíme, mierne popicháme vidličkou a vložíme na neho náplň. Zvyšné cesto vyberieme z mrazničky a postrúhame na hrubom strúhadle na náplň.

4

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 175 ° C asi 30 min (záleží na rúre).
Koláč necháme vychladnú a potom krájame.

Poznámka

Odporúčam piecť vo forme s odnímateľným dnom, aby išli jednotlivé dieliky ľahšie servírovať.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like