Kráľovské rezne to sú tie najlepšie rezne na cesnaku: sú ešte lepšie ako klasika v trojobale!

Marinádu na ne môžete pokojne použiť aj na grilované pochúťky alebo na prípravu pečeného alebo duseného mäsa. 

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového mäsa nakrájaného na plátky
  • 4-5 cesnakových strúčikov (alebo cesnakovú pastu – ak ju máte, mäso nie je potreba ani soliť)
  • 1 menšiu cibuľu nakrájanú nadrobno
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • mlieko
  • Hladká múka – na posypanie i obalenie
  • olej

Postup:

Prvý deň:

Mäso zľahka naklepeme a nasolíme. Potom dobre potrieme prelisovaným cesnakom s oboch strán, posypeme paprikou, hladkou múkou (tiež použijeme asi 2 lyžice) a zalejeme mliekom.

Pridáme aj nakrájanú cibuľu, premiešame a vložíme do chladničky na noc marinovať.

Druhý deň:

Mäso jednoducho obalíte v hladkej múke a usmažíte na oleji, alebo jednoducho pripravíte na prírodno.

Výborný tip je tiež osmažiť si sprudka rezne na panvici a potom spolu s marinádou zapiecť v rúre.

Vďaka marináde budú fantasticky chutné, či už ich pripravíte akokoľvek!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like