Kráľovná polí! Vďaka tomuto tipu budete variť tú najlepšiu kukuricu na svete….

Celé leto sme snívali o chuti mladej kukurice so soľou, maslom a plátkom obľúbeného syra. Nakoniec nás čakalo sklamanie v podobe príliš zrelej alebo naopak, nedozretej kukurice, bez obvyklej sladkastej chuti.

Nakoniec sa však ukázalo, že chyba bola na našej strane a kukurice sme mali spracovať o niečo skôr. Kukurica by mala byť čo najčerstvejšia – čas sa začína počítať doslova po hodinách. Po zbere by mala byť kukurica spracovaná do 4 hodín. Preto by ste mali na trh utekať hneď ráno a po príchode domov ju začať hneď variť.

Je to nevyhnutné, pretože v zrnách po zbere dochádza k chemickej reakcii – cukor sa mení na škrob. Preto je lepšie kupovať radšej mladú kukuricu zavčas rána. Možno budete prekvapení, ale ak chcete, aby mala ešte lepšiu chuť, nevarte ju vo vode, ale v mlieku!

Potrebujete :

  • 4 kukurice
  • 600 ml vody
  • 1 L mlieka
  • 80 g masla
  • Pár vetvičiek tymianu
  • 1 ČL soli

Postup:

  1. Očistite kukuricu od listov a v prípade potreby ju rozdeľte na polovicu.
  1. Do hlbokého hrnca si vylejte vodu a mlieko. Potom pridajte maslo, pár vetvičiek tymianu a soľ.

  1. Umiestnite kukuričné klasy do hrnca a nechajte ich variť 10 minút po zovretí zmesi.

Hotovo! Prajeme vám dobrú chuť.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj:takprosto.cc

You Might Also Like