Do konzervy som vložila kuracie mäso. Za hodinu som mala KRÁĽOVSKÝ POKRM, ktorý sa nedá zohnať v žiadnom supermarkete

Chcete si doma pripraviť delikatesu, ktorá zaberie len 60 minút vášho života? Potom si vyskúšajte urobiť kuraciu šunku v plechovke! Znie to trochu nezvyčajne, ale v skutočnosti to bude lahôdka.

Toto si určite nekúpite v obchode, pretože domáca šunka neobsahuje žiadne farbivá, konzervačné látky, ochucovadlá a podobne. Mäso bude jemné a diétne, ale uisťujeme vás, že nasýti aj hladné žalúdky. Neváhajte a vyskúšajte!

 

ingrediencie:

600g kuracích pŕs
1 čajovú lyžičku talianskych byliniek
1 polievková lyžica želatíny
2 strúčiky cesnaku
Soľ a korenie (podľa chuti)

postup:

Mäso si umyte, narežte na malé kúsky, pridajte k nemu želatínu v prášku, bylinky, prelisovaný cesnak, korenie a soľ. Všetko premiešajte a nechajte odstáť 20 minút.

Mäso vložte do vrecka na pečenie, zviažte ho niťou, dajte do plechovky a dobre pritlačte.

Rúru si predhrejte na 190 stupňov a šunku pečte približne 50 minút (závisí to aj na vašej rúre). Pod konzervu si môžete položiť tanier alebo plech na pečenie.

Keď je šunka hotová, nechajte ju vychladiť a vložte ju do chladničky na 12 hodín.
Domáca pochúťka je pripravená! Ak sa vám recept páči, podeľte sa s ním aj s vašimi priateľmi.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like