Konečne som objavila recept na tie najlepšie Parížske rožky – KROK ZA KROKOM

„Niekto ich pečie iba na Vianoce, niekto len na Veľkú noc a ja celoročne :)“

 

Budeme potrebovať:

Cesto:

4 ks – bielky
30 dkg – práškový preosiatý cukor
15 dkg – mleté orechy
3 dkg – hladká múka špeciál

Náplň:

4 ks – celé vajcia
20 dkg – kryštálový cukor
1 bal. – vanilkový cukor
250 g – maslo 82%
2 lyžice – kakao

Poleva:

čokoláda na varenie

Postup:

1.

Bielky a práškový cukor vyšľaháme do peny až potom dáme nad paru.

2.

Nad parou šľaháme až zhustne, uvidíme podľa toho, ako sa nám lepí na kraj misky. Keď začne hustnúť pridáme orechy s múkou.

3.

Dobre premiešame a odstavíme. Je veľmi dôležité bielky nad parou dostatočne dlho vyšľahať (variť tak 20 min). Inak sa nám rožky budú na papieri roztekať. Ako test vyskúšajte nabrať lyžičkou a hmota by z nej nemala opadnúť. Snehovú hmotu necháme 10-15 min odpočívať.

4.

Pomocou ozdobného vrecka nastriekame rožky alebo tyčinky.

5.

Dáme do rúry sušiť najlepšie teplovzdušne na 50 C.

6.

Krém:
Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Až potom dáme nad paru, kde šľaháme až sa nám krém lepí na boky a je dostatočne hustý. Nezabudneme pridať 2 lyžice kakaa. Odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a postupne po lyžičkách pridávame krém. Dobre vyšľaháme.

7.

Upečené, vysušené ozdobíme pomocou ozdobného vrecka plnkou a dáme do chladničky stuhnúť.

8.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a môžeme namáčať.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

Zdroj: Recepty akeber

You Might Also Like