Konečne som našla tento recept na nepečenú, piškótovo jahodovú tortu

Jarné zákusky sa často pýšia tým, že sú nepečené a s čerstvým ovocím. Áno, milujeme to všetci. Najmä kombináciu tvarohu a čerstvých jahôd, ktorým neodolá takmer nikto. Takéto dezerty sa dajú pripravovať na sto spôsobov a my vám teraz ukážeme jeden menej tradičný.

Obrátený jahodovo tvarohový dezert je absolútna jednotka pre jeho jednoduchú prípravu a fantastickú chuť. Navyše sa pripravuje naopak, ako sme zvyknutí. Tento postup spestrí nielen jeho realizáciu, ale aj tácku, na ktorej ho budete podávať. So zatuhnutou želatínou vyzerá naozaj fantasticky a na tanieri sa bude určite vynímať.

Budeme potrebovať:

250g čerstvých jahôd

2 balíčky červeného tortového želé

500g potučného tvarohu

8 PL kryštálového cukru

3 balíčky vanilkového cukru

1 balíček dlhých detských piškót

Postup prípravy:

Pripravíme si zapekaciu misu, ktorej dno vystelieme potravinovou fóliou. Na ňu naukladáme nakrájané jahody.

Podľa návodu na obale si pripravíme červené tortové želé a jahody ním zalejeme.

Dáme stuhnúť do chladničky. V miske si zatiaľ dôkladne vymiešame tvaroh s cukrom a vanilkovým cukrom.

Keď máme želé celkom stuhnuté, opatrne naň tvaroh uložíme a zarovnáme.

Navrch naukladáme detské piškóty a opäť prikryjeme potravinovou fóliou.

Dáme do chladničky poriadne stuhnúť. Pred podávaním zložíme potravinovú fóliu z vrchnej časti a misku vyklopíme tak, aby nám jahody ostali na vrchu. Samozrejme, aj z nich potravinovú fóliu odstránime. Prajeme dobrú chuť!

zdroj:  extremesilverblog.com

You Might Also Like