Konečne som našla recept na ten najlepší Slovenský zemiakový šalát. Iný už nerobím!

 INGREDIENCIE :

zemiaky 1 kg
cibuľa 2 ks
uhorky kyslé 4-5 ks
vývar zeleninový 200 ml
cukor kryštálový 2 pol. lyžica
ocot 2-3 pol. lyžica
horčica 1 pol. lyžica
korenie čierne mleté
soľ

POSTUP PRÍPRAVY :

Zemiaky v šupke uvaríme, ošúpeme a nakrájame na kolieska (môžeme dať ešte na polovicu). K zemiakom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a na malé kúsky nakrájané kyslé uhorky, osolíme a okoreníme. Zalejeme vychladnutou zálievkou, dobre premiešame a podľa chuti pridáme ešte soľ, ocot, alebo kyslú šťavu z uhoriek. Šalát necháme schladiť a odležať. Pred podávaním znova premiešame.
Zálievka: do vývaru (môže byť zeleninový i mäsový) pridáme cukor, horčicu, ocot, štipku soli a mletého čierneho korenia.
Premiešame, po zovretí odstavíme.
Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like