Konečne moja kamoška prezradila odkiaľ má takú perfektnú postavu! Dala mi recept na diétny šalát, ktorý konzumuje aspoň 1-krát týždenne

Už dávno neplatí, že šaláty sú iba prílohou k hlavnému jedlu. Šalát môže byť plnohodnotným jedlom, môžete ho jesť na raňajky, obed, aj na večeru. Nielenže sú veľmi chutné, zároveň budete vďaka nim štíhliplní energie.

Receptov na jedlá s nízkym počtom kalórií nie je nikdy dosť. Zídu sa stále, keď nás pochytí večerný hlad alebo máme chuť maškrtiť. Tento šalát si môžete dopriať v akejkoľvek časti dňa a nemusíte mať kvôli tomu výčitky. Je nádherne chrumkavý a voňavý a pripraviť ho zvládne aj začiatočník. Recept si určite zapíšte, túto lahôdku budete odteraz pripravovať pravidelne.

Budeme potrebovať:

1/4 červenej kapusty

1 mrkva

1 jablko

1 repa

1 reďkev

1 citrón

30 g zázvoru

1 polievková lyžica medu

2 lyžice olivového oleja

200 ml vody

soľ (podľa chuti)

čierne korenie (podľa chuti)

Postup:

Kapustu umyte a odstráňte z nej hlúbik a tvrdé časti. Následne ju nakrájajte na tenké prúžky a umiestnite do veľkej misy.

Mrkvu očistite a nakrájajte na tenučké prúžky alebo na hrubo nastrúhajte na strúhadle. Rovnako postupujte pri reďkovke.

Očistite si repu a nastrúhajte ju na strúhadle na väčšie kúsky.

Jablko ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Následne ho umiestnite do misky, zalejte vodou a pridajte šťavu z polovice citróna. Nechajte asi minútu postáť. Jablko tak získa skvelú chuť a nechytí čierny nádych. Následne jablká pridajte k šalátu.

Zázvor teraz nastrúhame na jemno a pridáme k nemu 1 polievkovú lyžicu šťavy zo zvyšnej polovice citróna. Následne pridáme med, olivový olej soľ a čierne korenie podľa chuti. Všetko dobre zamiešame a pridáme k ostatným surovinám na šalát.

Celý šalát dôkladne premiešame a môžeme pridať i rôzne čerstvé bylinky.

Skvelý diétny šalát je hotový a my vám prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like