Koláč „Bounty“ s kokosovým korpusom a náplňou z horkej čokolády a smotany

Vykúzlite za pár minút tento krásny koláč chutnajúci ako niečo medzi tyčinkou Bounty a kokosky. 🙂Na recept využijete iba pár relatívne základných ingrediencií, minimum riadu a výsledná chuť je naozaj skvelá.

  • Čas prípravy: 45 minút + čas na chladenie
  • Porcie: 10 – 12

ingrediencie

korpus

  • 2/3 hrnčeka hladkej múky
  • 5 1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 plechovka sladkého kondenzovaného mlieka
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 lyžička mandľového extraktu

Náplň

  • 360 g horkej čokolády, nasekanej
  • 1 hrnček smotany na šľahanie

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180 ° C. Formu (25 cm) s vyberateľným dnom ľahko vymažte olejom. Tú potom položte na klasický plech.
  2. V miske zmiešajte múku, kokos a soľ. Prilejte kondenzované mlieko a oba extrakty. Dobre premiešajte a zmes natlačte na dno a strany formy.
  3. pečte približne 20 až 25 minút alebo kým nebudú strany zlatisté. Korpus nechajte kompletne vychladnúť.
  4. Na náplň priveďte takmer k varu smotanu a tou potom zalejte nasekanú čokoládu v ohnovzdornej miske. nechajte chvíľku stáť a potom rozmiešajte dohladka.
  5. Náplň nalejte na vychladnutý korpus a nechajte celý koláč stáť, pokiaľ nebude izbovej teploty.
  6. Môžete ihneď podávať a zvyšky skladujte v chladničke.

You Might Also Like