Kokosové vyprážané koláčiky. Musíte si ich už pri pohľade zamilovať

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

350 g polohrubej múky,
20 g čerstvého droždia,
3 PL strúhanky,
1/2 šálky kokosu,
1/2 šálky krupice,
100 ml mlieka,
1 vajíčko,
1 PL kakaa,
1/2 balíčka škoricového cukru.

Ďalej budeme potrebovať:

500 g kr. cukru,
400 ml vody,
šťava z 1 pomaranča,
kokos na obaľovanie,
olej na vysmážanie.

POSTUP:

 Krok 1  
Droždie si rozmrvíme do polovice mlieka a necháme vykysnúť – pripravíme kvások. V druhej miske si zmiešame múku, krupicu, vajíčko, zvyšné mlieko, strúhanku, kokos a kvások. Poriadne vyhnetieme do hladkej hmoty.

 Krok 2  
Pripravené cesto si rozdelíme na 2 časti. Do jednej časti pridáme kakao a do druhej škoricový cukor. Znova vymiešame.

 Krok 3
Vyvaľkáme si z cesta tenký plát o hrúbke cca 1 cm a pomocou formičiek si vykrajujeme rôzne tvary.

 Krok 4  
Na panvicu si dáme olej, poriadne rozohrejeme a vyprážame.

Krok 5  
V hrnci si dáme variť vodu, pridáme k nej cukor a čakáme kým sa nerozpustí. Keď je cukor roztopený, odstavíme z ohňa a pridáme pomarančovú šťavu.

 Krok 6  
Vysmažené koláčiky necháme postáť na servítke, aby sme odstránili prebytočný tuk a namočíme ich do pripravenej pomarančovej vody s cukrom a obalíme v kokose.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like