Kokosové rezy s vanilkovým krémom a výbornou čokoládovou polevou!

Ak plánujete na víkend rodinné stretnutie, oslavu, či návštevu u príbuzných, určite by ste radi oslnili nejakým dobrým dezertom. Skúste práve tieto báječné rezy.

Ich ľahká konzistencia a harmónia chutí exotického kokosu s vanilkou si iste získa vaše srdce na prvé ochutnanie. Príprava je nenáročná a nezaberie veľa času, preto tieto rezy môžete pripraviť aj na poslednú chvíľu.

zloženie cesta

  • 250 g múky (polohrubej)
  • 150 g masla
  • 1-2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 1 lyžica kakaa
  • 100g cukru
  • 1/2 balenie prášok do pečiva

Zloženie kokosového krému

  • 6 vaječných bielkov
  • 10 lyžicou cukru
  • 200 g kokosového oleja

Složení vanilkového krému

  • 6 vaječných žĺtkov
  • 200 g cukru
  • 3 lyžice múky
  • 1 vrecúško vanilkového pudingového prášku
  • 300 ml mlieka
  • 250 g masla
  • 1 lyžička vanilkovej príchute

Poleva

  • 20 dkg horúcej čokolády
  • kokos

Príprava

Do nádoby vložte maslo, kyslú smotanu, múku, prášok do pečiva, cukor a kakao a dobre premiešajte. Cesto si rozdeľte na dve časti. Vyvaľkajte dva listami, prvý list umiestnite do plechu vyloženého papierom na pečenie a druhým listom neskôr prikryjete vrstvu kokosového krému.

Kokosový krém: vaječné bielky vyšľahajte do tvrdé peny s cukrom a pridajte kokos. Naneste tento krém na pripravené cesto a prikryte ho druhou polovicou cesta. Pečte v predhriatej rúre na 170 až 175 stupňov na 15 až 20 minút.

Vanilkový krém: Zmiešajte všetky prísady, okrem masla a vanilkovej príchuti, a varte na pomalom plameni, kým nebude krém hustý. Maslo rozpustíme, nalejte ho na varený krém, pridajte vanilkovú esenciu. Premiešajte a vychladnutý krém navrstvite na druhú vrstvu cesta a nechajte stuhnúť v chladničke.

Nakoniec polejte povrch krému roztavenou čokoládou a posypte kokosom podľa potreby. Umiestnite do chladničky po dobu 2 hodín, potom nakrájajte na plátky.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

zdroj: ketkes.com

You Might Also Like