Klasického tiramisu som sa už prejedla a tak som si povedala, že ho trošku vylepším. Tento recept si pochvaľovala celá moja rodina aj priatelia!

Klasickú verziu tiramisu isto pozná nejedna z nás. Skúšali ste ho avšak osviežiť nejakým ovocím? Pridajte ku klasike jahody a verte, že nebudete ľutovať a doma budete určite za hviezdu dňa!

Budeme potrebovať:

120 g cukru

50 ml vody

4 žĺtky

500 g mascarpone

400 ml smotany na šľahanie

20 g želatínového stužovača

140 ml kávy

1 ČL kakaového prášku

200 g podlhovastých piškót

650 g jahôd

3 ČL kakaového prášku

Postup:

Z cukru a vody si pripravíme sirup. Vymiešame žĺtka a postupne k nim prilievame ešte teplý sirup. Túto zmes mixujeme do vychladnutia. Tento proces trvá približne 10 minút. Rozmixujeme si mascarpone a primiešame ho do žĺtkovej zmesi.

Smotanu vymiešame na takmer tuhú penu a pridáme želatínový stužovač. Takto miešame až kým nemáme úplne hustú penu. Penu následne primiešame do žĺtkovo-mascarponovej zmesi.

Piškóty ponamáčame v káve a ich polovicu poukladáme na dno formy. Na piškóty navrstvíme jahody a 2/3 krému. Na krém poukladáme ďalšiu vrstvu piškót a na koniec navrstvíme krém. Posypeme práškovým cukrom a necháme stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť! Pre predstavu to môže vyzerať pred papaním aj nejako takto.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: nosalty.hu

You Might Also Like