Keksíková torta. Ľahká, rýchla a ideálna vždy vtedy, keď máte minimum času a chcete pripraviť niečo skutočne chutné.

Na prípravu budeme potrebovať:

1 l plnotučného mlieka,
200 g krupice,
150 g kr. cukru,
100 g masla,
2 balíčky vanilkového cukru,
100 g mliečnej čokolády.

Ďalej budeme potrebovať:

150 g vlašských orechov,
200 g kr. cukru,
BEBE alebo MARÍNA keksy,
šľahačka,
mleté vlašské orechy.

POSTUP:

Najskôr si pripravíme orechovú glazúru. Na panvici si rozpustíme cukor a urobíme z neho karamel. Pridáme doň vlašské orechy a rýchlo premiešame a odstavíme. Rýchlo ich rozmiestnime na vopred pripravený papier na pečenie, pokvapkaný trochou oleja a necháme vyhcladnúť. Môžeme ich aj nasekať na menšie kúsky, no nemusíme.

Mlieko dáme na oheň, pridáme kr. cukor, vanilkový cukor a krupicu, ktoré spolu varíme, až pokiaľ hmota nestuhne. Stále miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky. Keď máme hmotú hustú, odstavíme z ohňa a necháme jemne vychladnúť. Do mierne vychladnutej hmoty pridáme maslo, ktoré necháme rozpustiť. Hmotu rozdelíme na 2 časti a do jednej pridáme rozpustenú mliečnu čokoládu.

Pripravíme si formu, do ktorej naukladáme sušienky, navrstvíme svetlú plnku, posypeme pripravenými karamelovými orechami, poukladáme sušienky, navrstvíme tmavú plnku, posypeme pripravenými karamelovými orechami a postup opakujeme, kým sa nám neminú sušienky, plnka a orechy. Vrch môžeme odzobiť šľahačkou a mletými vlašskými orechami.

Necháme vychladiť v chladničke. Pred podávaním narežeme na rezy a podávame.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like