Keď som si kandizované jahody pripravila podľa tohto receptu, boli zo stola hneď preč

Jahody sú jedny z najchutnejších ovocí, ale nie sú len chutné ale majú aj dobrý vplyv na ľudský organizmus. Sú bohaté na vitamíny, vlákninu a antioxidanty a za to je ich konzumácia odporúčaná. Obsahujú viac ako 50 prospešných látok.

Jahody môžeme konzumovať surové, alebo môžeme pripraviť kompót, lekvár a kto ľúbi tak tomu odporúčame kandizované jahody. Pre prípravu kandizovaných jahôd si najprv musíme pripraviť hustý cukrový sirup a v tom variť ovocie. Kandizované jahody môžeme konzumovať len tak alebo ako dezert pri príprave krémov, zákuskov a zmrzliny.

 

Suroviny:

1 kg jahody

800 g cukor

1 l voda

Postup:

Cukor rozpustíme vo vode, dáme variť ale len dovtedy zohrievame až kým voda nezačne vrieť a potom pridáme jahody a varíme 20 minút. Po 20 ich minútach vlejeme jahody do sitka a necháme ich odkvapkať.

Jahody vložíme do pekáča a vložíme do predhriatej rúry, na 180 ich stupňoch po dobe 35-45 minút ich necháme v rúre, až kým sa neusušia, ale musíme dávať pozor aby si zachovali pružnosť a potom ich vložíme do fliaš na zaváranie, zavrieme a odložíme do komory. Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like