Keď som pripravila tieto kuracie prsia hneď boli fuč! Stačí narezať, naplniť a pospájať špáradlami

Najrýchlejšie urobené, zdravé, chutné a ešte aj diétne. Také sú kuracie prsia. V kuchyni ich používa množstvo ľudí, no väčšinou sa pri nich nevyhneme stále rovnakým receptom. My vám prinášame tento receptík, ktorý sa rozhodne oplatí vyskúšať!

Tento recept je veľmi jednoduchý a zvládne ho aj úplný začiatočník. Najlepšie však je, že všetky suroviny, ktoré pre prípravu tohto receptu potrebujete, máte väčšinou vždy doma.

Budete potrebovať :

4 kuracie prsia

250g konzervovaných broskýň alebo marhúl

100 – 150g tvrdého syra

2 strúčiky cesnaku

2 – 3 polievkové lyžice kyslej smotany s nízkym obsahom tuku

soľ a čierne korenie podľa chuti

Ako na to ?

#Kuracie prsia umyte, zbavte všetkých blán a rozrežte pozdĺž na polovicu tak, aby bolo mäso na kúsku spojené. Do mäsa vložte marhulu, alebo broskyňu. Tri polovice budú úplne postačovať. Pridajte soľ a čierne korenie.

#V miske zmiešajte kyslú smotanu s nastrúhaným syrom a prelisovaným cesnakom. Touto zmesou potom dostatočne naplňte mäso, dávajte však pozor na to, aby ste to s náplňou neprehnali – pri pečení vám potom môže zbytočne z mäsa vytekať.

#Mäso potom prepichnite špáradlami aby sa vám pri pečení neotváralo a aby sa náplň s ovocím pekne prepiekli.

#Takto pripravené mäso osoľte a okoreňte, ak chcete môžete ešte posypať parmezánom. Mäso dajte na plech potretý olejom a dajte piecť na 180 stupňov asi 40 minút.

#Po dobe pečenia mäso vyberte a podávajte s uvarenou ryžou alebo zemiakovou kašou. K tomuto pokrmu sa skvele hodí aj rukolový šalát s paradajkami.

Toto jedlo je na prípravu naozaj veľmi jednoduché ale aj veľmi chutné. Určite ho doma vyskúšajte. Prajeme Vám príjemné varenie a dobrú chuť.

zdroj: takprosto.cc

You Might Also Like