Keď si nevieš rady, čo budeš variť: Vyskúšaj tieto veľmi chutné zemiakové placky plnené jemne pálivou zmesou!

Môj dnešný obed, výborný a jednoduchý na prípravu. Stačí pripraviť klasické zemiakové placky, naplniť ich mäskom, zeleninou a domácou omáčkou. Je to dobrota nad dobroty!

Čo budeme potrebovať:

Na placky:

  • 6 ks zemiakov
  • 1 väčšie vajce
  • majoránku, soľ, korenie
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice hladkej múky

na náplň:

  • 400 g kuracích pŕs nakrájaných na kocky
  • 1 cibulu
  • 1 strúčiky cesnaku
  • Soľ, oregano, bazalka, majorán, rozmarín, tymian, mletú rascu a štipka pálivého korenia)
  • olej
  • 1 menšiu konzervu kukurice
  • 1 malé lečo (alebo nakrájanú papriku a paradajku)
  • 2 -3 lyžice pálivého kečupu

Postup:

Zemiaky ošúpeme nastrúhame najemno, odstránime prebytočnú šťavu a primiešame ostatné prísady.

Vymiešame cesto, z ktorého dávkujeme jednotlivé placky. Smažíme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.

Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na rozpálenom oleji. Pridáme kúsky mäsa a keď sa zatiahne, pridáme soľ, korenie a nadrobno nakrájaný cesnak.

Mäso restujeme, kým úplne nezmäkne a nevyparí sa väčšina šťavy.

Pridáme kečup, lečo, kukuricu a varíme, kým sa neodparí väčšina tekutiny. Môžeme pridať aj šampiňóny.

Na každú placku navrstvíme mäsovú zmes, preložíme a na vrch nastrúhame syr.

Máme hotovo. Prajeme Vám dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like