Každý pozná špagety carbonara, nie každý ich však vie pripraviť. Pozrite sa na jednoduchý a rýchly recept, vďaka ktorému pripravíte tie najlepšie špagety!

Čo Vás napadne, keď počujete slovo „Taliansko“? Prvá vec, ktorá napadne nás, sú jednoznačne cestoviny – ochutené, korenené a pokorné jedlo. A čo viac, je to tak rýchly a jednoduchý pokrm, že si našiel zaľúbenie takmer všetkých.

Navrhujeme Vám vyskúšať tento chutný a klasický recept na prípravu talianskych cestovín, ktorý je vhodný najmä vtedy, keď Vás čas tlačí.

špagety Carbonara

Čo budete potrebovať?

  • 350 g šunky alebo slaniny
  • 400 g špagiet
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 žĺtky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 225 ml smotany, alebo kyslej smotany
  • 75 g strúhaného parmezánu
  • soľ podľa chuti

Ako na to?

  1. Najprv si na panvici rozohrejte olivový olej.
  2. Potom si nakrájajte cesnak a šunku, a tie na oleji rýchlo osmažte, cca 3 minúty.
  3. Následne si pripravte omáčku tak, že vyšľaháte smotanu spoločne so žĺtkami. Potom pridáte parmezán, soľ a korenie podľa chuti.
  4. Uvarte si špagety, najlepšie al dente. Potom je sceďte a pridajte k zmesi cesnaku a šunky.
  5. Potom už stačí pridať len omáčku a všetko variť po dobu 7-8 minút, kým omáčka nezhustne.

Dobrú chuť prajeme!

 Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like