Karbonátky tak výborné, že neuveríte ako veľmi sú v skutočnosti zdravé

Dnes si predstavíme recept, ktorý vás prekvapí hlavne tým, že je v skutočnosti zdravý aj keď to tak na prvý pohľad nemusí vyzerať.

Lievance sú totiž pripravené zo zdravých ingrediencií, nemusíte sa teda obávať toho, že po nich priberiete. Recept je rýchly a jednoduchý. Uvidíte, že až ich prvýkrát ochutnáte ani nespoznáte, že to čo práve jete je karfiol

ingrediencie

– 1 karfiol
– 500 g zemiakov
– 1 cibuľa
– 2 vajcia
– 1 hrnček múky
– 1/3 šálky zelenej cibule
– 2 lyžičky soli
– 1 lyžička korenia
– 1/4 šálky petržlenu
– 3/4 šálky čedaru
– 1/2 šálky olivového oleja
– 3 lyžice pažítky

postup

1) Zemiaky si olúpeme, nakrájame na štvrtiny a potom si jednotlivé ružičky karfiolu rozmixujeme v kuchynskom robote, kým nebudú veľké približne tak ako hrášok.

2) Vo veľkej mise si zmiešame karfiol spoločne so zemiakmi. Pridáme vajce, múku, zelenú cibuľu, soľ, korenie, petržlenovú vňať a syr a dôkladne premiešame.

3) rozžeravíte si panvicu s olivovým olejom a vzniknutú zmes si vytvarujeme do karbonátku. Karbonátky umiestnime na rozpálený olej. Každú placku smažíme zhruba 3-6 minút z každej strany.

4) Placky si dáme na plech vyložený papierom na pečenie a skladujeme ich v rúre predhriatej na 250 stupňov, tam ich necháme Zhurba 5 minút a na záver už je len posypeme petržlenom.

5) Môžeme podávať.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: 12tomatoes.com

You Might Also Like