Kapustoví holúbkovia podľa toho najlepšieho a najstaršieho receptu. Určite ich vyskúšajte!

Kapustoví holúbkovia sú u nás veľmi obľúbení. Toto jedlo je u nás doma na stole veľmi často. Pokiaľ ide o mňa, mohla by som jesť kapustových holúbkov aj každý deň.

Potrebujeme:

  • 1 ks menšiu hlávkovú kapustu
  • 1 000 g mletého masa
  • 2 väčšie cibule
  • 50 g slaniny nakrájenej na kúsky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • 150 g pretlaku
  • 1 šálka uvarenej ryže
  • soľ, korenie, sladkú papriku mletú
  • vodu nebo vývar

Postup

Z hlávky odstránime vrchné listy, spodnú časť odkrojíme a dáme variť do vody. Necháme variť len pár minút, len toľko, aby listy zmäkli.

Z kapusty oberieme vrchné listy, do ktorých budeme baliť náplň. Zostávajúce listy môžeme využiť na iné jedlo, ja ich však obvykle ukladám na dno hrnca.

Mleté mäso zmiešame s jednou nadrobno nakrájanou cibuľkou, prelisovaným cesnakom, vajíčkami, ryžou, soľou a korením.

Z mäsovej náplne vezmeme časť, uváľam v dlani do tvaru šišky a zabalíme do kapustového listu.

Plnené listy husto naukladáme do väčšieho hrnca, na ktorého dno sme uložili zvyšné listy kapusty.

Na bravčovej masti orestujeme zvyšnú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájanú slaninu a spolu opražíme.

Potom pridáme pretlak, zalejeme vodou alebo vývarom, krátko povaríme a prelejeme cez plnenú kapustu.

Preložíme na sporák, prikryjeme pokrievkou a na miernej teplote dusíme domäkka.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like