Kapri torta s krémom z pomarančového džúsu

Na prípravu budeme potrebovať:

24 ks detských piškót (cca 200 g),
1 kg banánov.

Na prípravu pomarančového krému budeme potrebovať:

1 l pomarančového džúsu,
100 g masla,
4 PL kr. cukru,
2 balíčky vanilkového cukru,
3 balíčky banánového pudingu.

Na prípravu bieleho krému budeme potrebovať:

600 ml plnotučného mlieka,
4 PL kr. cukru,
1-2 balíčky vanilkového cukru,
6 PL hladkej múky alebo kukuričného škrobu,
100 g masla.

Ďalej budeme potrebovať:

strúhanú čokoládu,
šľahačku.

POSTUP:

Formu o rozmere 25 x 40 cm si vyložíme detskými piškótami.

V druhej miske si zmiešame puding s troškou pomarančového džúsu. Zvyšný pomarančový džús si zmiešame s maslom, cukrom a vanilkovým cukrom. Dáme variť. Keď sa nám cukor a maslo rozpustí, pridáme rozmiešaný puding a varíme na miernom ohni približne 1-2 minúty. Horúci uvarený krém nalejeme na piškóty a necháme vychladnúť.

Kým nám chladne pomarančovo-vanilkový krém, pripravíme si biely krém. Kukuričný škrob zmiešame s mliekom, pridáme cukor, vanilkový cukor a maslo a postupujeme tak isto ako v prvom kréme. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

Na žltý studený krém si naukladáme na krúžka nakrájané banány. Na naukladané banány navrstvíme biely mierne vychladený krém a pekne uhladíme.

Dáme do chladničky a poriadne vychladíme.

Vyšľaháme si šľahačku, navrstvíme na vychladenú tortu, posypeme strúhanou čokoládou, narežeme na rezy a podávame.

Dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like