Kamarátka sa vrátila z Ruska a pripravila toto mäso! Rýchla marináda a chutné mäso. Hneď som to skúsila doma

Kamarátka sa na nejaký čas vrátila domov z Ruska kde žije a pracuje už niekoľko rokov. Spolu so sebou priniesla aj pár produktov, z ktorých nám na večeru pripravila úžasné jedlo!

 

Ingrediencie

  • 1 kg bravčových rebierok
  • 100 g jablkového pyré
  • 100 g kečupu
  • 1/2 ČL mletého cesnaku
  • 1/2 ČL červenej papriky
  • 1/2 ČL čierneho korenia
  • 3-4 PL sójovej omáčky
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 3 PL cukru
  • 1/2 ČL mletej škorice

Postup

  1. V miske si zmiešajte jablkové pyré, kečup, cesnak, papriku, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, cukor a škoricu.

  1. Rebierka na režte tak, aby jedna porcia mala jedno rebierko. Ak sú kúsky príliš veľké, môžete ich dať povariť na 15-20 minút.

  1. Mäso vložte do marinády a nechajte ho odpočívať 30 minút v chladničke.

  1. Vychladené mäso v marináde poukladajte na pekáč a zakryte ho alobalom. Pečte 90 minút pri teplote 220 stupňov.

  1. Zvyšnou marinádou môžete potierať rebierka každých 20 minút. Po 40 minútach odstráňte fóliou a pečte dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj:takprosto.cc

You Might Also Like