Kakaovo-kokosové rezy. Rýchlovka, ktorou prekvapíte aj tých najnáročnejších hostí!

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

500 g hladkej múky,
200 g masla alebo palmarinu,
60 g kr. cukru,
4 žĺtka,
1 balíček vanilkového cukru,
1 ČL jedlej sódy alebo prášku do pečiva,
3 PL kakaa,
50 ml oleja,
100 ml sladkej smotany.

Na prípravu plnky budeme potrebovať:

120 g masla alebo palmarinu,
200 g pr. cukru,
100 ml rumu,
200 g kokosu,
6 bielka.

Na prípravu polevy budeme potrebovať:

150 g horkej čokolády,
3 PL rastlinného oleja,
* džem (nemusí byť) – na potretie cesta.

POSTUP:

V miske si vymiešame maslo s vanilkovým cukrom, kr. cukrom a žĺtkami. Postupne pridáme olej, sladkú smotanu, múku zmiešanú s práškom do pečiva (alebo jedlou sódou). Nakoniec primiešame kakao a poriadne spracujeme. Spracované cesto si rozdelíme na polovicu a necháme odležať minimálne pol hodinu v chladničke, aby sa s ním lepšie pracovalo.

Následne si cesto vyberieme, vyvaľkáme jednu časť cesta a uložíme ho na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie. Môžeme potrieť džemom, no kto nemá rád, nemusí. Najlepšie je použiť kyslý džem.

Pripravíme si plnku. Maslo s cukrom vymiešame do peny. Pridáme rum, kokos a vyšľahané bielka. Jemne vareškou premiešame.

Plnku navrstvíme na vyvaľkaný plát cesta, prikryjeme druhým plátom cesta a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme cca 20-25 minút.

Po upečení koláčik vyberieme a necháme vychladnúť. Pripravíme si polevu. Čokoládu nalámeme na kúsky a vo vodnom kúpeli roztopíme. Keď vidíme, že čokoláda sa topí, postupne po lyžičkách pridávame olej a miešame. Roztopenú čokoládu dáme preč z vodného kúpeľa a necháme mierne vychladnúť. Nalejeme na koláč a pekne uhladíme.

Polevu necháme stuhnúť, nakrájame na rezy a podávame.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like