Kakaovo-hruškový veniec. Koláč je jemný ako vata a nikdy ho nie je dosť

Dlhšie plánujem, že urobím niektorý recept, ktorý je sáčkoch vanilkového cukru od Dr. Oetker. Teraz som to aj urobila. Rodičia nám vždy donesú z vidieku nejakú dobrotu, teraz nám doniesli hrušky. Pamätala som si, že na niektorom sáčku som videla recept s hruškami, tak som ho pohľadala. Zmenila som len to , že som urobila kakaové cesto lebo ho zbožňujem.

Kakaovo-hruškový veniec

Prísady:

  • 40 dkg hl. múky
  • 20 dkg masla
  • 20 dkg práškového cukru
  • 6-8 pl kakaa
  • 4-5 hrušiek
  • 3 vajíčka
  • 1 dl mlieka
  • 1 van. cukor
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • štipka soli
  • + rumová aróma

Príprava:

Môžete ho pripraviť aj podľa receptu, vtedy treba osobitne vymiešať svetlé a kakaové cesto. Ja mám radšej celé kakaové tak som ho robila naraz. Nepridala som ani mlieko ani cukor naviac.

Maslo vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, vajíčkom a štipkou soli. Pridáme aj rumovú arómu. Teraz pridávame striedavo mlieko a múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto je hotové, nalejeme do pripravenej formy.

Hrušky očistíme, vyrežeme jadierka a nakrájame, vtlačíme ich do cesta a vložíme do predhriatej rúry. 180°C/45 minút.

Necháme vo forme vychladnúť a vyklopíme na tanier. Posypeme práškovým cukrom a polejeme čokoládou. Vyzerá výborne, môžete s ním čakať aj na hostí. A nie len dobre vyzerá aj chutí výborne.

Tip: pripraviť ho môžete s rôznym ovocím  alebo orechmi, mandľami alebo orieškami.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

zdroj: https://kockalanykonyhaja.

You Might Also Like