Kakaové slimáky s fantastickou sladkou naplňou a posypané práškovým cukrom!

Tiež Vás už nebavia slimáky z pekárne? Náplň aby ​​ste v nich ťažko hladali, a cesto je na druhý deň tiež stvrdnuté. Teraz môžete vlastnými silami túto situáciu zmeniť. Ukážeme Vám tip na báječný recept, kedy sú kakaové slimáky ešte dlho po upečení kypré a vláčne.

Naozaj si pochutnáte Vy, aj všetci členovia Vašej rodiny. Tento recept na kakaové slimáky je proste dokonalý! 

INGREDIENCIE

  • 700 g hladkej múky
  • 250 g zmäknutého masla
  • kocka droždie
  • 3 dl mlieka
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 2 vajcia
  • soľ
  • 100 g kakaa
  • 120 g kryštálového cukru

POSTUP

  1. Zarobíme si kvások. Trochu vlažného mlieka zmiešajte s trochou cukru a rozdroleným droždím. Až kvások vzíde, spojte ho so zvyšnými ingredienciami, okrem kakaa a práškového cukru. Cesto spracujte a uložte do misy, prekryte plátenou utierkou a uložte na teplé miesto. Až cesto zdvojnásobí svoj objem, môžete s ním začať pracovať.
  2. Po vykysnutí si cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske. Vyvaľkajte a vykrojte si podlhovasté obdĺžniky. Premiešajte si v miske kakao a práškový cukor. Touto kakaovou, cukrovou zmesou husto poprášte jednotlivé obdĺžniky.
  3. Začnite namotávať do slimákov. Môžete si pomôcť prstom, alebo opačným koncom varešky. Namotané slimáky prekryte utierkou a nechajte ešte desať minút odpočívať.
  4. Potom si vyložte plech papierom na pečenie a v predhriatej rúre pečte 20 minút na 180 stupňov. Hotové slimáky môžete znovu poprášiť práškovým cukrom.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj:  receptneked.hu

You Might Also Like