Jogurtovo ovocná torta, zabudnite na pečenie, toto bude obľúbená sladkosť rodiny. Je taká krémová a očarujúca!

Mnohokrát máme chuť na niečo svieže, ale piecť sa nám nechce, skôr by sme zjedli niečo chladené a osviežujúce. Jogurtovo ovocná nie je náročná na prípravu, takže keď dostaneme chuť na jednoduchú maškrtu, môžeme ňou prekvapiť rodinu. Počas horúcich letných dní je to perfektná voľba, práve mandarinky a pomaranče ju robia osviežujúcou ale kľudne môžeme použiť aj iné ovocie.

Prísady: 

  • 250 g detských piskót
  • 10 g želatíny
  • 170 g cukru
  • 250 g kyslej smotany
  • 300 g bieleho jogurtu
  • 300 ml šľahačkovej smotany
  • 1 sáčok vanilkového cukru
  • 3-4 ks mandariniek
  • 2 ks pomarančov

Postup:

Pomaranče olúpeme a nakrájame na tenké plátky,  tortovú formu o priemere 22 cm s odnímateľnými bokmi vyložíme potravinárskou fóliou. Dno a bok formy vyplníme plátkami pomarančov. Hotová torta bude estetickejšia.

Na pomaranče poukladajme jednu vrstvu piškót. Vyšľaháme si šľahačku a primiešame do nej cukor, vanilkový cukor, kyslú smotanu a jogurt. Želatínu si rozpustíme v malom množstve vody a pridáme ku šľahačke. Mandarinky si nakrájáme na malé kúsky a primiešame.

Polovicu krému navrstvíme na piškóty a znovu poukladáme jednu vrstvu piškót. Navrstvíme zvyšný krém, na vrch poukladáme pomarančové plátky. Tortu dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny alebo aj na noc, aby nám krém stuhol. Formu prikryjeme tanierom a tortu vyklopíme, odstráníme formu aj fóliu a tortu môžeme krájať.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like